Nyheter & Press

15/10/2015
Stockholm Furniture & Light Fair

Johanson ställer ut på Stockholm Furniture & Light Fair den 9-13 februari 2016. Varmt välkomna att besöka oss i monter A 20:18! 

 

Ladda ner pressrelease här: 

 

10/10/2015
Johanson möbler Svenska Kyrkans lokaler i Tyskland

Gustav Adolfs Kirche på Ditmar-Koel-Strasse har genomgått stora renoveringar och Johanson möblerar deras fina, moderna lokaler.

10/10/2015
Grand Opening!

Tillsammans med Studio Tag öppnar Johanson upp showroom i New York på Manhattan. Du är välkommen att hälsa på oss (på 321 West 44th street suite)om du planerar en visit i the Big Apple framöver. 

29/9/2015
Rib bidrar till god ljudmiljö
Buller är en bov som skapar stress och ohälsa. Det finns en rad sätt att inreda ett rum för att minska ljudnivån. Vi på Johanson har under en längre tid arbetat med ljudfrågan och kommit långt i vår utveckling av ljudabsorbenter. Självklart är att även möblerna vi väljer kan ha en bättre eller sämre inverkan på den totala ljudbild som skapas.
 
Med Rib, formgiven av Alexander Lervik, visar en mätning som utförts av Akustikverkstan i Lidköping att stolen har tydlig ljudabsorptionförmåga. Den kraftiga filt som täcker stolens sits och rygg hjälper till att hålla nere ljudnivån i öronnivå och bidra med positiva
effekter. 
 
− Resultatet av mätningen gläder oss. Vi har märkt att Rib bidragit till en god akustisk miljö där den har placerats. Att vi nu även har goda testresultat från oberoende part känns jättebrasäger Dan och Paul Johanson.
 
Rib innehar förutom sina positiva egenskaper gällande absorption även en Svanenmärkning och filtmaterialet är framställt av återvunna petflaskor.
 
 
 
28/9/2015
Johanson enda svenska möbeltillverkare under Designermeile i Berlin

För femte året i rad arrangeras Designmeile i Berlin och Johanson är ett av de utvalda nordiska varumärkena som ska delta, fakstiskt som enda svenska möbeltillverkare. Utställningen sker på Bikini i Berlin mellan den 8-11 oktober. Närvarande under invigningen är bland annat formgivarna bakom Shima, Böttcher-Henssler-Kayser.

 
28/9/2015
Pilot med bättre sittkomfort

Pilot har vidareutvecklats och erbjuder nu änne bättre sittkomfort. Det är en av fördelarna med att ha produktionen i huset. När man hela tiden strävar efter att förbättra sortimentet är produktionen bara ett stenkast bort.