Nyheter & Press

16/3/2016
Salone del Mobile Milano

Välkomna till Johansons installation i Business Swedens monter, under Salone del Mobile i Milano, 12-17 april. Besök oss i hall 10, monter E23.

22/2/2016
Johanson på plats under Munich Creative Business Week (MCBW)!

När München Creative Business Week (största designeventet i Tyskland) gick av stapeln vecka 8, hade vi ett event tillsammans med Designfunktion. Våra nyheter för 2016 visades, och Alexander Lervik berättade om sin design. 

15/2/2016
Formgivarnas tankar kring nyheterna

Formgivarna presenterar sina nya produkter, och berättar om det täta samarbetet med hela Johanson teamet. 

 

Färg & Blanche

Alexander Lervik

Johan Lindstén 

Ineke Hans

10/2/2016
Movement by Alexander Lervik

Missa inte Johansons installation i NK:s skyltfönster i samband med Movement by Alexander Lervik.

15/1/2016
Stockholm Furniture & Light Fair

Johanson ställer ut på Stockholm Furniture & Light Fair den 9-13 februari 2016. Varmt välkomna att besöka oss i monter A 20:18! 

 

Ladda ner pressrelease här: 

 

17/11/2015
Shima och Rib uppmärksammas

Johanson fick utmärkelser i årets upplaga ”BDIA Ausgesucht” (BDIA utvalt). Det är den tyska organisationen för inredningsarkitekter BDIA som står bakom arrangemanget. Shima och Rib kvalificerade sig för en 1:a respektive 3:e placering.

Olika föremål var med i omröstningen. Allt skedde i två klasser, dels ”folkets val” som skedde online samt en sluten omröstning inom BDIA.  Produkterna utvärderades inom tre huvudkriterier: design, funktion och användbarhet.

Johanson utmärkte sig inom såväl folkets val som BDIA:s slutna omröstning.

Folkets vals första pris föll på den Berlinbaserade designtrion Böttcher Henssler Kaysers produkt, SHIMA. Shima är en hybridmöbel som med stilren design och ergonomiskt utförande erbjuder bekväma sitt- och viloställningar för både arbete och avkoppling.

−Det var första gången man erbjöd en öppen online-röstning och denna gång blev SHIMA glädjande nog vinnare. Det känns fantastiskt att en så professionell och tungt vägande aktör som BDIA uppmärksammar Johanson. Att vi dessutom förärades med en tredje plats för Rib i den slutna omröstningen känns oerhört stort, säger Paul och Dan Johanson.

Motiveringen för tredje plats lyder: RIB: extremt robust - samtidigt mycket bekväm. Utomordentligt lätt och stark med enkel konstruktion I tillägg till detta dokumenterade ljudabsorberande egenskaper. Den är genom sina val av hållbara material (återanvända PET-flaskor) ett miljövänligt alternativ. Detta förtjänar ett erkännande! /Claudia Schütz, Vizepresidäntin BDIA

10/10/2015
Johanson möbler Svenska Kyrkans lokaler i Tyskland

Gustav Adolfs Kirche på Ditmar-Koel-Strasse har genomgått stora renoveringar och Johanson möblerar deras fina, moderna lokaler.

10/10/2015
Grand Opening!

Tillsammans med Studio Tag öppnar Johanson upp showroom i New York på Manhattan. Du är välkommen att hälsa på oss (på 321 West 44th street suite)om du planerar en visit i the Big Apple framöver. 

29/9/2015
Rib bidrar till god ljudmiljö
Buller är en bov som skapar stress och ohälsa. Det finns en rad sätt att inreda ett rum för att minska ljudnivån. Vi på Johanson har under en längre tid arbetat med ljudfrågan och kommit långt i vår utveckling av ljudabsorbenter. Självklart är att även möblerna vi väljer kan ha en bättre eller sämre inverkan på den totala ljudbild som skapas.
 
Med Rib, formgiven av Alexander Lervik, visar en mätning som utförts av Akustikverkstan i Lidköping att stolen har tydlig ljudabsorptionförmåga. Den kraftiga filt som täcker stolens sits och rygg hjälper till att hålla nere ljudnivån i öronnivå och bidra med positiva
effekter. 
 
− Resultatet av mätningen gläder oss. Vi har märkt att Rib bidragit till en god akustisk miljö där den har placerats. Att vi nu även har goda testresultat från oberoende part känns jättebrasäger Dan och Paul Johanson.
 
Rib innehar förutom sina positiva egenskaper gällande absorption även en Svanenmärkning och filtmaterialet är framställt av återvunna petflaskor.
 
 
 
28/9/2015
Pilot med bättre sittkomfort

Pilot har vidareutvecklats och erbjuder nu änne bättre sittkomfort. Det är en av fördelarna med att ha produktionen i huset. När man hela tiden strävar efter att förbättra sortimentet är produktionen bara ett stenkast bort.

28/9/2015
Johanson enda svenska möbeltillverkare under Designermeile i Berlin

För femte året i rad arrangeras Designmeile i Berlin och Johanson är ett av de utvalda nordiska varumärkena som ska delta, fakstiskt som enda svenska möbeltillverkare. Utställningen sker på Bikini i Berlin mellan den 8-11 oktober. Närvarande under invigningen är bland annat formgivarna bakom Shima, Böttcher-Henssler-Kayser.