Nyheter & Press

Ladda ner pressbilder

Intresserad av nyheter? Klicka på länken för att ladda ner högupplösta bilder under respektive produkt. För övriga produktbilder finns högupplösta bilder att ladda ner under respektive möbel. Klicka på önskad bild, i vänstra hörnet finner du kommandot "ladda ner högupplöst bild". 

3/4/2019
Johanson i Milano 9-14 april

I sammarbete med flera svenska varumärken ställer vi ut i centrala Milano, på Bagni Misteriosi, Via Pier Lombardo 14. Välkommen att besöka oss! 

 

Ladda ner presskit här: 

17/1/2019
Stockholm Furniture Fair 2019

Välkommen till årets upplaga av Stockholm Furniture Fair, i år visar Johanson nyheter av Erin Ruby, Böttcher & Kayser och Färg & Blanche.

Monter A11:18

Varmt välkomna! 

 

Klicka här för att ladda ner presskit. 

 

7/11/2018
Beckmans + Johanson

Förra årets samarbete med Beckmans Designhögskola resulterade i utmärkelsen ”Årets Nykomlingar Form Award 2018” för designduon Sarah Hasselqvist och Melinda Urbansdotter, under Stockholm Furniture Fair. 

I dagarna startade ett nytt projekt med Beckmans Designhögskola. Denna gång är det eleverna Josefin Zachrisson och Mira Bergh Edenborg, tredjeårselever, som tillsammans med Johanson ska ta fram 2019 års produkt för lansering under möbelmässan. Mira och Josefin befinner sig i skisstadiet och jobbar intensivt med att forma sina idéer. På frågan vad vi kan förvänta oss att möta i februari, svarar de: ”Vi kommer ställa ut en möbel som utmanar och ifrågasätter det vi är vana att se.”

Det ser vi fram emot att se!

 

Ladda ner pressrelease här:

27/9/2018
Orgatec

Välkommen till vår monter under Orgatec, för att ta del av höstens nyheter. Vi presenterar nyheter från den tyska designerduon Böttcher & Kayser, och vårt nya samarbete med den New York baserade designern Erin Ruby. 

 

Varmt välkomna! 

 

Ladda ner press release här: 

29/8/2018
Designjunction

Välkommen att besöka oss på Designjunction, 20-23 september, i London. 

Monter F20, Doon Street. 

 

Ladda ner pressreleasen här:

7/2/2018
Stockholm Furniture Fair 2018

Kom och besök oss på Stockholm Furniture Fair - monter A20:18. Vi visar årets nyheter designade av Alexander Lervik, Färg & Blanche och Böttcher Henssler Kayser. Välkomna! 

 

Klicka här för att se filmen

3/1/2018
Stockholm Furniture Fair 2018

Johanson bjuder in till 2018 års upplaga av Stockholm Furniture Fair. Vi visar spännande nyheter från Färg & Blanche, Alexander Lervik, och tyska designtrion Böttcher Henssler Kayser.

Varmt välkommen att besöka oss under mässan!

 

Ladda ner pressreleaser här:

28/11/2017
Utbyggd BIM-tjänst

Vi kan nu skapa detaljrika modeller med utökad flexibilitet baserade på kundens behov. Våra BIM-objekt består av Archicad, Revit, DWG (2D och 3D), 3DS, SketchUp och pCon.planner fler. Alla fler ärVisa delbara så att ni som beställare enkelt kan ändra textur och färg på valda detaljer. Marknadsledande BIM-objekt följer de internationella standarderna COBie, NBS och IFC. Ladda ner filerna under respektive produkt. 

17/10/2017
Collection Vol.3

Klicka här för att bläddra i vår nya inspirationsbok

6/4/2017
ARMOUR mon AMOUR av FÄRG & BLANCHE

En utställning med nyskapande och utmanande objekt i samverkan med etablerade produkter. Frankie av Johanson ställs ut i Milano.  

Under Milan Design Week 4-9, april visar formgivarduon FÄRG & BLANCHE sin nyskapande utställning ARMOUR mon AMOUR i Teatro Arsenale. Utställningen presenterar en rad nya unika verk där man på nytt försöker utmana tekniker i sin formgivningsprocess. Vi har
tidigare sett hur formgivarparet låtit sy i trä. I år får vi bland annat se prov på objekt där man sytt direkt i metall. Installationen lyfter även sedan tidigare framtagna serier, däribland stolsserien Frankie, framtagen tillsammans med Johanson. Frankie kommer att representeras av två modeller i större antal och bli en del av utställningen som kommer att ta plats i Teatro Arsenale, en kyrka som numera används som teater.

Utställningen kommer att visa prov på skillnaderna mellan hårda och mjuka ytor samt formgivarnas strävan att utmana tekniker och material. Vi på Johanson känner oss stolta att vara en del av denna utställning där Frankie är ett bevis på en formgivningsprocess som utmanade vår produktion och utmynnade i en fantastisk serie. Armour mon Amour sker i samarbete med bland
andra Johanson, Asplund, Kvadrat, Bolon och Gärsnäs. 

 

Plats: Teatro Arsenale, via Cesare Correnti 11. 5 VIE, Art + Design District
Utställningsperiod: Milan Design Week 2017, 4-9 april. 
Tid: 10.00 – 20.00

18/1/2017
Johanson bjuder in till 2017 års upplaga av Stockholm Furniture Fair

Johanson bjuder in till 2017 års upplaga av Stockholm Furniture Fair. Vi välkomnar dig att ta del av årets nyheter och uppleva exklusivt utvalda delar ur Johansons sortiment. Den tyska designtrion Böttcher-Henssler-Kayser och LA-baserade Cory Grosser är på plats under mässan tillsammans med flera av Johansons trogna och återkommande formgivare, däribland Johan Lindstén och Alexander Lervik.

Varmt välkommen att besöka oss under mässan!

 

Ladda ner pressrelease här:

16/11/2016
Ny broschyr!

Ladda ner våra nya nya broschyr här! Med information om höstens alla nyheter, Rob, Shima Garden, Cross, Race and Pace. 

 

Klicka här: 

 

26/9/2016
Orgatec 2016

Varmt välkomna att besöka oss i Köln, under Orgatec mässan den 25-29 oktober. Vi ställer ut i hall 10.2, monter K029/L028. 

 

Ladda ner pressrelease här: 

PDF iconpressrelease_orgatec_2016_sv.pdf

25/9/2016
100% Design

Tack till alla som besökte oss under 100% Design i London, 21-24 September! 

 

Ladda ner pressrelease här:

16/3/2016
Salone del Mobile Milano

Välkomna till Johansons installation i Business Swedens monter, under Salone del Mobile i Milano, 12-17 april. Besök oss i hall 10, monter E23.

22/2/2016
Johanson på plats under Munich Creative Business Week (MCBW)!

När München Creative Business Week (största designeventet i Tyskland) gick av stapeln vecka 8, hade vi ett event tillsammans med Designfunktion. Våra nyheter för 2016 visades och Alexander Lervik berättade om sin design.

15/2/2016
Formgivarnas tankar kring nyheterna

Formgivarna presenterar sina nya produkter, och berättar om det täta samarbetet med hela Johanson teamet. 

 

Färg & Blanche

Alexander Lervik

Johan Lindstén 

Ineke Hans

10/2/2016
Movement by Alexander Lervik

Missa inte Johansons installation i NK:s skyltfönster i samband med Movement by Alexander Lervik.

15/1/2016
Stockholm Furniture & Light Fair

Johanson ställer ut på Stockholm Furniture & Light Fair den 9-13 februari 2016. Varmt välkomna att besöka oss i monter A 20:18! 

 

Ladda ner pressrelease här: 

 

PDF iconpress_release_sv_2016.pdf

17/11/2015
Shima och Rib uppmärksammas

Johanson fick utmärkelser i årets upplaga ”BDIA Ausgesucht” (BDIA utvalt). Det är den tyska organisationen för inredningsarkitekter BDIA som står bakom arrangemanget. Shima och Rib kvalificerade sig för en 1:a respektive 3:e placering.

Olika föremål var med i omröstningen. Allt skedde i två klasser, dels ”folkets val” som skedde online samt en sluten omröstning inom BDIA.  Produkterna utvärderades inom tre huvudkriterier: design, funktion och användbarhet.

Johanson utmärkte sig inom såväl folkets val som BDIA:s slutna omröstning.

Folkets vals första pris föll på den Berlinbaserade designtrion Böttcher Henssler Kaysers produkt, SHIMA. Shima är en hybridmöbel som med stilren design och ergonomiskt utförande erbjuder bekväma sitt- och viloställningar för både arbete och avkoppling.

−Det var första gången man erbjöd en öppen online-röstning och denna gång blev SHIMA glädjande nog vinnare. Det känns fantastiskt att en så professionell och tungt vägande aktör som BDIA uppmärksammar Johanson. Att vi dessutom förärades med en tredje plats för Rib i den slutna omröstningen känns oerhört stort, säger Paul och Dan Johanson.

Motiveringen för tredje plats lyder: RIB: extremt robust - samtidigt mycket bekväm. Utomordentligt lätt och stark med enkel konstruktion I tillägg till detta dokumenterade ljudabsorberande egenskaper. Den är genom sina val av hållbara material (återanvända PET-flaskor) ett miljövänligt alternativ. Detta förtjänar ett erkännande! /Claudia Schütz, Vizepresidäntin BDIA

10/10/2015
Johanson möbler Svenska Kyrkans lokaler i Tyskland

Gustav Adolfs Kirche på Ditmar-Koel-Strasse har genomgått stora renoveringar och Johanson möblerar deras fina, moderna lokaler.

10/10/2015
Grand Opening!

Tillsammans med Studio Tag öppnar Johanson upp showroom i New York på Manhattan. Du är välkommen att hälsa på oss (på 321 West 44th street suite)om du planerar en visit i the Big Apple framöver. 

29/9/2015
Rib bidrar till god ljudmiljö
Buller är en bov som skapar stress och ohälsa. Det finns en rad sätt att inreda ett rum för att minska ljudnivån. Vi på Johanson har under en längre tid arbetat med ljudfrågan och kommit långt i vår utveckling av ljudabsorbenter. Självklart är att även möblerna vi väljer kan ha en bättre eller sämre inverkan på den totala ljudbild som skapas.
 
Med Rib, formgiven av Alexander Lervik, visar en mätning som utförts av Akustikverkstan i Lidköping att stolen har tydlig ljudabsorptionförmåga. Den kraftiga filt som täcker stolens sits och rygg hjälper till att hålla nere ljudnivån i öronnivå och bidra med positiva
effekter. 
 
− Resultatet av mätningen gläder oss. Vi har märkt att Rib bidragit till en god akustisk miljö där den har placerats. Att vi nu även har goda testresultat från oberoende part känns jättebrasäger Dan och Paul Johanson.
 
Rib innehar förutom sina positiva egenskaper gällande absorption även en Svanenmärkning och filtmaterialet är framställt av återvunna petflaskor.
 
 
 
28/9/2015
Pilot med bättre sittkomfort

Pilot har vidareutvecklats och erbjuder nu änne bättre sittkomfort. Det är en av fördelarna med att ha produktionen i huset. När man hela tiden strävar efter att förbättra sortimentet är produktionen bara ett stenkast bort.

28/9/2015
Johanson enda svenska möbeltillverkare under Designermeile i Berlin

För femte året i rad arrangeras Designmeile i Berlin och Johanson är ett av de utvalda nordiska varumärkena som ska delta, fakstiskt som enda svenska möbeltillverkare. Utställningen sker på Bikini i Berlin mellan den 8-11 oktober. Närvarande under invigningen är bland annat formgivarna bakom Shima, Böttcher-Henssler-Kayser.