Nyheter & Press

Ladda ner pressbilder

Intresserad av nyheter? Klicka på länken för att ladda ner högupplösta bilder under respektive produkt. För övriga produktbilder finns högupplösta bilder att ladda ner under respektive möbel. Klicka på önskad bild, i vänstra hörnet finner du kommandot "ladda ner högupplöst bild". 

30/9/2021
Utställning tillsammans med Hanna Nova Beatrice

Välkommen till Printed Matters, en utställning av The New Era som firar det tryckta tidningens hantverk och alla som är med och gör det levande. Vi är hedrade att visa upp verk från några av de konstnärer och hantverkare som vi har presenterat, eller är på väg att presentera, i tidningen. The New Era Magazine fungerar som en plattform för skandinaviska interiörer, design, konst och hantverk och ger innehållet till en internationell publik i 30 länder.

Välkommen att se utställningen på Galleri G22, på samma adress som vårt showroom Blekingegatan 22 i Stockholm. 

Boka en tid till lina@johansondesign.se

8/9/2021
Välkommen på visning 23-29/9!

Välkomna till oss på visning av flera produktnyheter i vårt nya showroom på Blekingegatan 22. Våra formgivare är på plats och presenterar nyheterna.

Den 23 och 24 september bjuder vi på dryck och tilltugg. 

I vårt Galleri G22, på samma adress, kommer Hanna Nova Beatrice att premiärvisa ”Printed matters”, en utställning producerad av The New Era Magazine, som ni inte får missa under dessa dagar.

Vi ser gärna att ni anmäler er för att vi ska kunna anpassa antalet besökare på ett bra sätt.
 

Följ länken ►

21/4/2021
SAGA − fem stolar i en
 
Ett nära och långvarigt samarbete mellan Alexander Lervik och Johanson har resulterat i flertalet lyckosamma lanseringar under åren. I vår introduceras SAGA och Alexanders formavtryck gör sig åter påmint i produktportföljen.

 

Saga är en serie stolar som utgår från samma bas men kan varieras med fem olika rygglösningar och därmed skifta i uttryck och skapa olika sittkomfort. Formmässigt har Alexander tagit utgångspunkt i den klassiska caféstolen för att få en funktion som fungerar i olika situationer och miljöer.

 

”Jag hade offentlig miljö i tankarna under skissarbetet och tänkte lite extra på skolmiljön och att stolen skulle klara det hårda användandet där. Komforten har vi lagt stor vikt vid och tagit fram flera prototyper för att nå en så bra ergonomi som möjligt. Men framförallt har jag gjort fem versioner av ryggarna för att få en så bred publik som möjligt. Det skall finnas en variant för alla”, säger Alexander.


Klicka här för att ladda ner presskit. 

Klicka här för att se en kort film om Saga med Alexander Lervik. 

14/4/2021
Vi har fått pris för vårt hållbarhetsarbete!
Idag var ledningen för Markaryds kommun här och tilldelade oss ett pris för vårt engagemang inom hållbarhetsfrågan
 
Hur vi arbetar med miljöfrågor, allt från produktutveckling till internutbildning och hållbara hackathons för studenter.
 
Vi är så stolta och glada över den här utmärkelsen!
21/3/2021
Stroll News

Stroll bygger på idén att skapa flexibla miljöer och situationer. 2020 lanserades seriens barstolar och bänkar i flera olika utföranden och 2021 utökas serien med nytt arbetsbord, serveringsvagn och sidebord.

 

Se en film med Böttcher Kayser där de berätter om serien här. 

 

11/2/2021
MOMENT ny design signerad Johan Lindstén

Genom en lek med rektangeln skapas såväl distinkt form som en bärande konstruktion. MOMENT är stolen som genom sin komfort och eleganta stil inbjuder till formstark möblering.

Se Johan introducera MOMENT här.

25/1/2021
Nytt showroom med fokus på hållbarhet

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att vi ska flytta till nytt, större showroom i Stockholm. Inom en snar framtid hittar ni oss på Blekingegatan 22 på Södermalm. För oss på Johanson är hållbarhetsfrågan en viktig och central del i de besluten som vi fattar. Istället för att lägga enorma resurser på mässor, som varar i knappt en vecka, väljer vi nu att lägga de krafterna på ett showroom som består. Vi kommer att kunna ta emot er besökare på ett säkert sätt i små grupper, för att få visa vårt sortiment på de 600 kvm som vi snart kommer att husera i. Varmt välkomna att boka en privat visning med start vecka 6. 

25/5/2020
Konfigurera din produkt i vårt 3D verktyg

Nu kan du med enkelhet konfigurera våra produkter i Pcon, gå bara in under produkten du är intresserad av, och klicka på Konfigurera. Se vilka olika valmöjligheter som finns, och visualisera dina idéer.

Klicka här för att börja konfigurera. 

25/5/2020
News 2020

Läs mer om årets nyheter i vår nyhetsbroschyr för 2020. Allt från Sveriges första EU Ecolabel stol - Pelican - till smarta och flexibla bordsserien Peak. 

Klicka här för att bläddra i vår nyhetsbroschyr för 2020. 

 

17/3/2020
Ansvar, säkerhet och möjligheter - Covid- 19. Allas ansvar.

Tillsammans skapar vi möjligheter till affärer. Vi alla på Johanson vill och kan ge er kunder bästa möjliga service. I en tid med många svåra beslut, vill vi arbeta för att hitta nya spännande lösningar kring möten och leveranser. 

Vi ser möjligheterna med dagens teknik och distributionsnät. Att inte kunna ses fysiskt under en period innebär att vi från och med nu kommer att kunna erbjuda smarta virtuella möten via Skype. Vi ser det som en positiv utmaning med snabba kommunikationsvägar. Vi vill inte stanna upp, utan fortsätta att möblera världen.

Provmöbler kommer ni att kunna beställa precis som tidigare. Distributionen löser vi på bästa sätt. 

Johansons tillverkning sker i egna fabriker. Från Markaryd i Sverige styr vi över alla processer. Stängda landsgränser kommer inte att påverka varken oss eller er. I dagsläget ser vi inga begränsningar i vår produktion och leveranstiderna är som alltid hos Johanson en mycket viktig faktor, som vi inte vill göra avkall på.

31/1/2020
SFF 2020

Den 4-8 februari ställer vi återigen ut på Stockholm Furniture Fair.

Välkomna till monter A11:18! 

 

Klicka här för att ladda ner presskit. 

12/12/2019
Zero

Ni har väl inte missat vårt nya tyg i prisgrupp 0 - Zero. Kvalitéerna är många, bland annat klarar det högsta krav på brandsäkhet, miljö och slitstyrka. Välj mellan 33 inspirerande färger.

Kontakta Johanson kundsupport för prover.
3/4/2019
Johanson i Milano 9-14 april

I sammarbete med flera svenska varumärken ställer vi ut i centrala Milano, på Bagni Misteriosi, Via Pier Lombardo 14. Välkommen att besöka oss! 

 

Ladda ner presskit här: 

17/1/2019
Stockholm Furniture Fair 2019

Välkommen till årets upplaga av Stockholm Furniture Fair, i år visar Johanson nyheter av Erin Ruby, Böttcher & Kayser och Färg & Blanche.

Monter A11:18

Varmt välkomna! 

 

Klicka här för att ladda ner presskit. 

 

7/11/2018
Beckmans + Johanson

Förra årets samarbete med Beckmans Designhögskola resulterade i utmärkelsen ”Årets Nykomlingar Form Award 2018” för designduon Sarah Hasselqvist och Melinda Urbansdotter, under Stockholm Furniture Fair. 

I dagarna startade ett nytt projekt med Beckmans Designhögskola. Denna gång är det eleverna Josefin Zachrisson och Mira Bergh Edenborg, tredjeårselever, som tillsammans med Johanson ska ta fram 2019 års produkt för lansering under möbelmässan. Mira och Josefin befinner sig i skisstadiet och jobbar intensivt med att forma sina idéer. På frågan vad vi kan förvänta oss att möta i februari, svarar de: ”Vi kommer ställa ut en möbel som utmanar och ifrågasätter det vi är vana att se.”

Det ser vi fram emot att se!

 

Ladda ner pressrelease här:

27/9/2018
Orgatec

Välkommen till vår monter under Orgatec, för att ta del av höstens nyheter. Vi presenterar nyheter från den tyska designerduon Böttcher & Kayser, och vårt nya samarbete med den New York baserade designern Erin Ruby. 

 

Varmt välkomna! 

 

Ladda ner press release här: 

29/8/2018
Designjunction

Välkommen att besöka oss på Designjunction, 20-23 september, i London. 

Monter F20, Doon Street. 

 

Ladda ner pressreleasen här:

7/2/2018
Stockholm Furniture Fair 2018

Kom och besök oss på Stockholm Furniture Fair - monter A20:18. Vi visar årets nyheter designade av Alexander Lervik, Färg & Blanche och Böttcher Henssler Kayser. Välkomna! 

 

Klicka här för att se filmen

3/1/2018
Stockholm Furniture Fair 2018

Johanson bjuder in till 2018 års upplaga av Stockholm Furniture Fair. Vi visar spännande nyheter från Färg & Blanche, Alexander Lervik, och tyska designtrion Böttcher Henssler Kayser.

Varmt välkommen att besöka oss under mässan!

 

Ladda ner pressreleaser här:

28/11/2017
Utbyggd BIM-tjänst

Vi kan nu skapa detaljrika modeller med utökad flexibilitet baserade på kundens behov. Våra BIM-objekt består av Archicad, Revit, DWG (2D och 3D), 3DS, SketchUp och pCon.planner fler. Alla fler ärVisa delbara så att ni som beställare enkelt kan ändra textur och färg på valda detaljer. Marknadsledande BIM-objekt följer de internationella standarderna COBie, NBS och IFC. Ladda ner filerna under respektive produkt. 

17/10/2017
Collection Vol.3

Klicka här för att bläddra i vår nya inspirationsbok