Photo shoots

 

 

 

  Vetenskapshuset i Markaryd

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Showroom Stockholm

  Johanson har flyttat till nytt, större showroom i Stockholm. Nu hittar ni oss på Blekingegatan 22 på Södermalm. För oss på Johanson är hållbarhetsfrågan en viktig och central del i de besluten som vi fattar. Istället för att lägga enorma resurser på mässor, som varar i knappt en vecka, väljer vi nu att lägga de krafterna på ett showroom som består. Vi kommer att kunna ta emot er besökare på ett säkert sätt i små grupper.

  Samtliga besök görs efter tidsbokning till,

  Magnus Östlin, 0708-234 555, magnus@johansondesign.se

  Daniel Jonsson, 0708-234 556, daniel@johansondesign.se

  Varmt välkommna!

   

  Fotograf: Magnus Östh

   

  Clarion Hotel Sea U - Helsingborg

  Helsingborgs främsta stadsutvecklingsprojekt, SeaU Helsingborg är nu färdigställt och Clarion Hotel Sea U öppnar. Hotellet är den sista i raden av smala byggnader i Norra Hamnen och bildar en rumslig avslutning av denna stadsdel. Hotellvolymen trappar, liksom övriga hus i området, successivt upp mot havet och utsikten.

  Jais arkitekter har arbetat med projektet. 

  Fotograf: Pelle Wahlgren/ Therese Bruno Romell

   

  Färgfabriken

  Huset byggdes 1889 av Helge Palmcrantz. Han hade under 1870-talet utvecklat kulsprutan och slåttermaskinen. För tillverkningen uppfördes en ny fabriksanläggning i Lövholmen, Palmcrantzka huset. Färgfirman Wilhelm Becker flyttade 1902 sin produktion till Palmcrantzka huset. Produktionen pågick i huset fram till 70-talet. I mitten av 90-talet påbörjades och genomfördes en omfattande renovering och 1995 slog Färgfabriken upp dörrarna till sin första utställning. Sedan dess har interiörerna restaurerats och renoverats i omgångar, senast år 2009-2011.

  Fotograf: Erik Lefvander

  Agora Linköping

  I Agora kan Linköpingsborna träffas kring musik, dans, bildkonst, drama, studier, föreningsverksamhet och mycket mer. Byggnaden, ritad av White Arkitekter, är i sig mycket speciell, med stora glaspartier och udda vinklar.

  Fotograf: Erik Lefvander

  Landskrona konsthall

  Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar. Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken samtidigt som den har en distinkt form. Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskrona stads 550 års jubileum, som en utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke.

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Konsthallen Hishult

  Konsthallen Hishult startade sin verksamhet 1994 på initiativ av Kjell Åke Gustafsson. Konsthallsbyggnaden är sammanbyggd med Hishults Gästgivaregård och är ett perfekt utflyktsmål. Arkitekten och konstnären Maria Schad ritade konsthallen.

  I anslutning till konsthallen finns en skulpturpark med ett trettiotal skulpturer av bland andra Pål Svensson, Peter Tillberg, Stina Ekman, Ulla Viotti, Claes Hake, Staffan Nihlén, Maria Miesenberger och Bertil Herlow Svensson.

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Hotel Öresund

  Hotel Öresund Conference & Spa har tidigare fått Landskrona stads stadsbyggnadspris.

  Landskrona stads stadsbyggnadspris gick 2018 till nya Hotel Öresund Conference & Spa för att ha bidragit till att skapa en ny central mötesplats i Landskrona. Hotellet uppnår höga arkitektoniska värden till glädje för nutida och framtida Landskrona. Fastighetsägare är Stadskajen Hotell Fastigheter AB, byggherre är Arne Paulssons Byggnads AB och arkitekt är Jais arkitekter.

  Fotograf: Jockum Klenell

  Jönköpings läns museum

  Jönköpings läns museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum, som levandegör länets kulturarv. Mitt i Jönköping, i en karaktäristisk byggnad av arkitekt Carl Nyrén, möter besökare utställningar i salar med ljus och rymd.

  Fotograf: Erik Lefvander

  Spira Jönköping

  Kulturhuset Spira är ritat av arkitekt Gert Wingårdh. Hans arkitektur kännetecknas av högteknologiska lösningar i kombination med sensuella, naturlyriska kvaliteter.

  Fotograf: Erik Lefvander

   

  Gastro Helsingborg

  Gastro grundades 1998 och har i många år varit rankad som en av Sveriges främsta restauranger. Köket har en internationell inriktning med skandinaviska influenser och en förkärlek för nordvästskånska råvaror. 

  År 2005 belönades grundaren Per Dahlberg med Gastronomiska Akademiens guld- medalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur”. Efter sexton är på Södra Storgatan i Helsingborg flyttade restaurangen till det forna bankpalatset på Järnvägsgatan 3. Det är en historisk byggnad med anor från 1898 – som förvandlats till en gastronomisk mötesplats med bar, restaurang och bankettsal. Där är vi nu.

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Medborgarhuset i Eslöv

  Medborgarhuset i Eslöv kallas ibland för ett av den svenska efterkrigstidens mest ambitiösa byggnadsverk. Medborgarhuset invigdes den 28 september år 1957 och är i dag ett arkitektoniskt kulturarv som studenter och arkitekturintresserade från hela världen kommer för att titta på.

  Fotograf: Erik Lefvander 

  Malmö Live

  Konserthuset ritades av Schmidt Hammer Lassen och stod klart 2015. Byggnaden rymmer två konsertsalar, en kongresshall, ett hotell och är en samlingsplats för Öresundsregionens kulturscen. 

  Fotograf: Erik Lefvander

  Helsingborgs Arena

   

  Arena med tydligt miljöfokus

  Bakom Helsingborg Arena står arkitekter på Sweco. Visionen för Helsingborg Arena har varit att skapa en spännande byggnad och plats dit stadens invånare kan gå för att roa sig.

  Ytterligare en viktig aspekt i arbetet med arenan har varit att miljöcertifiera den. Solceller i form av svarta blanka glasskivor har integrerats i arenans södervägg och är på så sätt en del av fasadens grafiska utformande. På yttertaket används solfångare för att värma vatten. Byggnaden har både fjärrvärme och fjärrkyla.

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Skissernas Museum Lund

  Skissernas Museum grundades 1934 av Ragnar Josephson. Museet är en del av Lunds Universitet och består av byggnader från sex epoker. Den senaste tillbyggnaden, ritad av Elding Oscarson, gav museet ett nytt ansikte med ny entré, butik och restaurang. 

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Sjöfartsmuseet Helsingör

  M/S Museet för Sjöfart öppnade 2013 och ligger med utsikt över Öresund. Arkitekten för projektet är BIG – Bjarke Ingels Group. Museet har fått flera utmärkelser för sin arkitektur.

  Fotograf: Pelle Wahlgren

  Timsfors Pappersbruk

  Fotograf: Pelle Wahlgren