Shima och Rib uppmärksammas

Shima och Rib uppmärksammas

Shima och Rib uppmärksammas

Johanson fick utmärkelser i årets upplaga ”BDIA Ausgesucht” (BDIA utvalt). Det är den tyska organisationen för inredningsarkitekter BDIA som står bakom arrangemanget. Shima och Rib kvalificerade sig för en 1:a respektive 3:e placering.

Olika föremål var med i omröstningen. Allt skedde i två klasser, dels ”folkets val” som skedde online samt en sluten omröstning inom BDIA.  Produkterna utvärderades inom tre huvudkriterier: design, funktion och användbarhet.

Johanson utmärkte sig inom såväl folkets val som BDIA:s slutna omröstning.

Folkets vals första pris föll på den Berlinbaserade designtrion Böttcher Henssler Kaysers produkt, SHIMA. Shima är en hybridmöbel som med stilren design och ergonomiskt utförande erbjuder bekväma sitt- och viloställningar för både arbete och avkoppling.

−Det var första gången man erbjöd en öppen online-röstning och denna gång blev SHIMA glädjande nog vinnare. Det känns fantastiskt att en så professionell och tungt vägande aktör som BDIA uppmärksammar Johanson. Att vi dessutom förärades med en tredje plats för Rib i den slutna omröstningen känns oerhört stort, säger Paul och Dan Johanson.

Motiveringen för tredje plats lyder: RIB: extremt robust - samtidigt mycket bekväm. Utomordentligt lätt och stark med enkel konstruktion I tillägg till detta dokumenterade ljudabsorberande egenskaper. Den är genom sina val av hållbara material (återanvända PET-flaskor) ett miljövänligt alternativ. Detta förtjänar ett erkännande! /Claudia Schütz, Vizepresidäntin BDIA